Składniki:
- Jak w przepisie na pesto alla genovese
- Sos pesto rosso ze słoika
- Kilka suszonych pomidorów w oleju (ze słoika)
- 1 mała żółta cukinia
- oliwa z oliwek do smażenia
- 1 paczka makaronu spaghetti pełnoziarnistego
Przygotowałam podstawowy sos, jak w przepisie na zielone pesto. Na patelni udusiłam do miękkości pokrojoną w kostkę i obraną żółtą cukinię. Do cukinii wrzuciłam zielone pesto i trzy łyżki gotowego sosu rosso.
W osobnym garnku ugotowałam makaron al dente. Przy odcedzaniu makaronu odlałam nieco wody z gotowania do filiżanki. Wrzuciłam makaron ponownie do garnka, w którym się gotował, wlałam wodę z gotowania i wrzuciłam sos z patelni. Dokładnie wymieszałam. Na talerzu posypałam drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Następnym razem spróbuję zrobić je w całości sama, bo okazuje się, że czerwone też jest świetne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz