Przede wszystkim serdecznie pozdrawiam wszystkie Jole :)
Sos boscaiola to nic innego jak carbonara z grzybami/pieczarkami. Zdjęcie pochodzi z czasu, gdy bawiliśmy w górach i przyszło mi wykarmić głodnych, dorastających szwagrów. Zdecydowanie udało mi się zaspokoić ich głód (szczególnie, że po obiedzie dostali sernik na zimno). Z wrażenia i przejedzenia... poszli spać.
Składniki na 3 porcje:
- opakowanie grubego makaronu np. wstążki, rurki, świderki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150g wędzonego boczku
- 150-200g świeżych, oczyszczonych i umytych grzybów albo pieczarek
- 150ml śmietany 18%
- ser parmeński
- 3 żółtka
- bazylia, tymianek, rozmaryn
- sól, pieprz
Pysznie i sycąco :)
OdpowiedzUsuń