Lubię te na słodko z serem, musem jabłkowym czy dżemem, ale najlepsze są wytrawne. Poniżej moje ulubione z majerankiem.
Składniki na ciasto:
- 120g mąki
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- 125 ml śmietany
- 100ml wody mineralnej
- sól
- 1 łyżeczka majeranku
- 2-3 cebule
- 200g boczku
- 500g pieczarek
- 1/2 koncentratu pomidorowego
- bazylia
- sól, pieprz
- olej do smażenia, ketchup, sos pomidorowy
Usmażyć farsz: pokrojoną cebulę z pokrojonym boczkiem na szklisty kolor, dodać obrane, umyte i pokrojone pieczarki. Posolić. Poczekać, aż pieczarki odparują wodę, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Farsz nakładać na naleśniki, które następnie zwija się w rulony i obsmaża na patelni z obu stron. Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem bądź same.
(zdjęcie ze strony: http://kiniapop1.blox.pl)
Ja Cię niebawem odwiedzę :)
OdpowiedzUsuń