Składniki:
- 2 cebule
- 2 małe cukinie
- 2 marchewki
- 2 kostki rosołowe bądź gotowy wywar z mięsa
- tymianek, kolendra, sól, pieprz
- grzanki czosnkowe domowej produkcji czyli czerstwy chleb usmażony na czosnkowym maśle
- masło do podsmażenia cebuli
- śmietana 18% do zabielenia (opcjonalnie)
Zaczynam od ugotowania ok 2 litrów bulionu. Do niego wrzucam zeszkloną na maśle cebulę oraz pokrojoną na spore kawałki marchew. Po 10 minutach gotowania wrzucam pokrojona w kostkę, nieobraną cukinię. Gotuję do miękkości marchwi oraz cukinii. Następnie wszystko miksuję blenderem i przyprawiam do smaku. Serwuję z grzankami.
(zdjęcie ze strony: http://www.ifood.tv/recipe/zucchini_soup_0)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz